Ce problema majora a Romaniei as rezolva cu ajutorul


tehnologiei?

Problemele majore ale Romaniei
SĂNĂTATEA
EDUCAȚIA
INFRASTRUCTURA
DEFRIȘĂRILE
CORUPȚIA
SĂNĂTATEA
Sănătatea se definește în mod curent ca starea unui organism la care funcționarea tuturor organelor se face în mod normal și regulat
EDUCAȚIA
Cuvântul educație derivă din substantivul „educatio”, care înseamnă creștere, hrănire, cultivare. Educația are sarcina de a pregăti omul ca element activ al vieții sociale
INFRASTRUCTURA
Infrastructura este structura, și componentele sau elementele de bază necesare într-un domeniu de activitate, cum ar fi:
  1. funcționarea unei societăți umane (legi, rețele circulație și comunicație, oficii de muncă, școli, ferme, filozofi, ...)
  2. la construcții (fundamentul, structura de rezistență)
  3. la întreprinderi (management, achiziții, depozit, contabilitate, forța de muncă)
  4. la transporturi (elementele constitutive ale unei rețele feroviare, aeronautice, rutiere etc.)
DEFRIȘĂRILE
Defrișarea sau despădurirea constă în îndepărtarea totală a vegetației lemnoase forestiere de pe o anumită suprafață, fără a fi urmată de regenerarea acesteia, incluzând scoaterea și îndepărtarea radacinilor și arbuștilor, cu schimbarea folosinței și a destinației terenului.
CORUPȚIA
Corupție se numește un abuz, activ sau pasiv, al funcționarilor publici (fie numiți fie aleși), în scopul obținerii de avantaje financiare private sau de alte beneficii.

Solutii

D atorită condițiilor precare din anumite spitale, majoritatea pacienților se imbolnăvesc și din cauza unor bacterii aparute în locurile neigienizate.Tehnologia avansată ar trebui sa rezolve acest lucru, punând roboți care dezinfectează regulat fiecare centimetru din proximitatea spitalului.

R ezolvarea problemelor in sanatate

Consider ca infrastructura din Romania este slab dezvoltata, toti dau vina pe cei de la putere.Cu ajutorul tehnologiei cred ca s-ar putea pune niste roboti care sa monitorizeze constant orice defectiune tehnica,cel putin la telecomunicatii. Anumiti utilizatori de internet din mediile rurale si nu numai au des probleme cu internetul care merge foarte greu. Totodata strazile din Romania sunt deteriorate,mai ales din cauza masinilor de gabarit mare. Cu ajutorul tehnologiei s-ar putea crea un sistem prin care masinile mari sa urmeze doar un drum anume pentru a transporta marfurile.

Oprirea defrișărilor prin monitorizarea pădurilor are beneficii mult mai mari decât pare la prima vedere, pe lângă asigurarea biodiversității și lupta împotriva schimbărilor climatice. Oamenii de știință au avertizat deja că defrișările duc la accentuarea riscului de declanșare a unei pandemii, cum este cea de COVID-19. Un studiu publicat în revista Nature arată o legătură între distrugerea ecosistemelor naturale și răspândirea printre oameni a unor virusuri pe care le poartă animalele. Potrivit studiului, populațiile de animale purtătoare de virusuri sunt de 2,5 ori mai mari în spațiile naturale influențate de om. “Oprirea defrișărilor nu este o opțiune, ci o necesitate, și nu doar pentru sănătatea planetei sau pentru economia globală, ci pentru binele tuturor”, punctează Mackisack, care spune că până acum, eforturile guvernelor s-au concentrat pe impunerea unor reguli sau legi mai complexe pentru a pune punct defrișărilor, care nu s-au dovedit, însă, neapărat eficiente.

România pierde trei hectare de păduri pe oră

Iar România nu face excepție. Potrivit Inventarului Forestier Național, țara noastră are aproximativ 7 milioane de hectare de teren împădurit. Chiar și așa, gradul de împădurire este de aproximativ 29 la sută, sub media europeană de 32 la sută, atrage atenția WWF. Un raport al Greenpeace de anul trecut susținea că în România sunt tăiate în fiecare oră trei hectare de pădure. În perioada 2013-2018, estimările indicau 20 de milioane de metri cubi de lemn exploatați ilegal, potrivit aceluiași raport.

Prevenirea reprezintă un pilon principal în lupta împotriva corupției. Multe state membre au creat norme și instituții specifice pentru a preveni corupția și a consolida integritatea în sectorul public17 .

O provocare majoră pentru eficacitatea măsurilor de prevenire constă în asigurarea faptului că au la bază o diagnosticare atentă a riscurilor și a vulnerabilităților. Măsurile de prevenire trebuie să se axeze pe problemele pe care caută să le remedieze și să fie utilizate atunci când există o nevoie reală. În caz contrar, ele se pot transforma într-un simplu exercițiu birocratic. Fără o punere în aplicare și o monitorizare corespunzătoare, chiar și cea mai complexă strategie de prevenire va rămâne pur formală și va avea un impact redus asupra incidenței corupției.

Cred ca daca s-ar digitaliza totul ar fi mult mai greu sa existe oameni corupti

Dacă ți-a plăcut acest site,te rugăm să completezi formularul de mai jos:

Numele:
Prenumele:
Email:
Sugestii:
Incarca o amintire


Surse
Libertatea.ro
Wikipedia